Това заяви пред ФрогНюз адвокат Михаил Екимджиев. Нека погледнем какво точно

...
Това заяви пред ФрогНюз адвокат Михаил Екимджиев. Нека погледнем какво точно
Коментари Харесай

Адв. Михаил Екимджиев за Фрог: Бойко Борисов имплицитно присъства в новия списък “Магнитски”

Това съобщи пред ФрогНюз юрист Михаил Екимджиев.

 

" Нека погледнем какво тъкмо е написал американския департамент - че Владислав Горанов, като министър на финансите е основал корупционна скица най-общо казано за законодателни операции. Да си зададем въпроса като министър може ли Горанов директно да прави законодателни операции. Очевидно е, че те могат да бъдат осъществявани от политическа партия и политическо лоби. Кое е най-близкото политическо лоби до Владислав Горанов? Отговорът е парламентарната група на ГЕРБ ".

" Можеше ли тази парламентарна група независимо да взема решения, без благословията на Бойко Борисов? Явно не, т.е. по логичен път стигаме до незаобиколимия фактор Бойко Борисов ", акцентира Екимджиев.

" Може да извадим още един логичен фактор от първия “Магнитски ”, тъй като там беше казано, че Васил Божков е осигурявал даването на пари отново през хазарта на партиен водач. Самият Божков дори изясни по какъв начин това е ставало точно през Владислав Горанов, Борисов и ГЕРБ ". 

" В известията на американското държавно управление няма една непотребна или пропусната дума, всичко е редактирано и филтрирано, и който има културата и паметта да чете, доста елементарно може да стигне до идващия облик в описите " изясни юристът.

" Искам да напомня и друго нещо. Бившия към този момент основен прокурор на Албания беше глобен по “Магнитски ”, тъй че няма да е казус за балканите в случай че това се случи и у нас ". 

" Гешев като човек, който прикрива редовно корупцията, неин настойник и бранител е, в това число и на тези лица, които към този момент са осветени през двата листата “Магнитски ”, изключително и като себеотрицателен страж на Делян Пеевски ,  може да влезе в идващите описи и то няколко посоки ".

" Грубо нарушение на правата на индивида, тъй като листата “Магнитски ” глоби корумпирани и представители на управляващите, които нарушават правата на индивида. Вече има неоправдателно деяние в Европейския съд по правата на индивида, че Гешев е нарушил правото на Баневи на хипотеза за невиновност ". 

" Очаквам скоро да излезе решение на Европейския съд по делото на българската журналистка Елена Йончева , където Цацаров и Гешев още веднъж са съществена роля и целеустремено и злонамерено са нарушавали права на политически съперници на ръководещото болшинство ". 

" Да не забравяме и делото на Явор Златанов и “Осемте джуджета ” , където Гешев към този момент е главен състезател и обвинен ". 

" Всичко това приказва, че има прекалено много условия Гешев да се озове в новия лист “Магнитски ”., сподели Михаил Екимджиев.

" Сигурен съм, че разследващите служби на Съединени американски щати разполагат с информация за доста повече от тези 10-ина души, забъркани в тежка корупция, защото в България тя се е трансформирала в всеобщ народен спорт ".

" Въпросът е по кое време ще бъдат изнесени тези имена. Видяхме по какъв начин в този момент бяха изкарани хора, свързани с съветското енергийно лоби, не че те в този момент са станали известни ".

" Представете си, че в случай че имате лист със 100 души, според от това какво тъкмо се случва и накъде бихте желали да насочите светлините на прожектора, вие няма да насочите всичките 100, а ще ги пускате на порции според от това какъв фокус на публичното внимание желаете да посочите " даде образец адв. Екимджиев.

" Сега безспорно са от едната страна по този начин наречените русофили и съветското прокорупционно лоби , а от другата страна е Горанов обвързван с ГЕРБ , само че не забравяйте, че те също са свързани с съветското корупционно лоби, тъй като без Борисов нямаше да има “Руски поток ”, нямаше да ги има тези платени пари за АЕЦ “Белене ”, нямаше да я има поддръжката за тези енергийни планове на Русия, без които съветската геополитическа на Балканите и Украйна не би могла да се осъществя. Така че Горанов не е обособен като независим състезател, единствено през
хазарта. Според мен той прозира още веднъж и през съветските ползи ", добави той. 

 

" Целта на новите наказания по закона “Магнитски ” не е България да бъде изтикана. Напротив, сътрудниците от Съединени американски щати, от Англия и Европейски Съюз се пробват да ни задържат в тази цивилизационна орбита, в която сякаш ние се опитваме да влезем още от преди 30-на година, първо с новата Конституция, с влизането в Европейския съюз, с заявените планове за Шенген и еврозоната ".

" В момента следим един цивилизационен конфликт сред едно за жалост малцинство, което е реформаторско - от млади и дейни, некорумпирани хора и политици, които имат поддръжка в партньорските страни и интернационалните организации ". 

" И назад, едно крадливо, прокорупционно и проруско по естеството си болшинство, което се пробва по всякакъв начин да ни изтласка от тези орбити ".

" Тук не приказвам за откритите поръчки на “Възраждане ” и Костадин Костадинов за излизане от Европейски Съюз, а за завоалираните и подмолни дейности на “уж ” проевропейски и проатлантически партии, като ГЕРБ и Движение за права и свободи, които видяхме какво направиха по време на последния парламент ".

" Какво се случи, първо изрично неодобряваха опита за промяна на правосъдната система и надзор на основния прокурор, по-късно демонстрираха по какъв начин още една европейска концепция за зелената карта за застраховките гражданска отговорност беше торпилирана в полза на един наш родолюбив осигурител със сериозен финансов запас ". 

" Виждате какъв брой знаци се събират ", акцентира юрист Екимджиев. 

" Влошаването на връзките с Македония също се случи по време на ръководството на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация ".

Принципните проевропейски въпроси, които са налице, като се стартира с войната в Украйна, корупцията, правата на малцинствата, имам предвид и хомосексуалните и тези, които се слагат против домашното принуждение, те бяха пренебрегнати през Истанбулската спогодба , по-късно посредством отхвърли да се одобряват закони против домашното принуждение. 

Знаете, че всяка година България дава кървава дан - 20-30 български дами, които са убити от патриотичните мъже,  най-често законно въоръжени някогашни военни и охранители, служители на реда. 

Всичко това, което ни тласка към Азия, което ни отдалечава от европейските полезности е обединено от една коалиция, болшинство, което почти съответствува с “хартиеното болшинство ” и болшинството “Магнитски ” , ето ги съвпаденията.

" Партньорите към момента имат вяра, че имаме някакви съпротивителни сили и можем да имаме имунен отговор против опита да бъдем арестувани в тази прокорупционна, проруска, про азиатска орбита и се пробват да ни оказват помощ, само че както е казано от един съветски публицист: “Делото по избавяне на давещите се е преди всичко  дело на самите давещи се ”, тъй че от нас зависи " сподели юрист Михаил Екимджиев.

 

Констанца Илиева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР